Panyolai Pálinkák

Szenvedélyes emberek – a pálinkafőzde mesterei

A Panyolai Pálinkák titka a hely, az itt termő gyümölcsök, a megfelelő időzítés és a nemzedékről nemzedékre öröklődő tapasztalat. Ahogy Panyola Szatmár egyik legkülönlegesebb települése, úgy a Panyolai Szilvórium is egyedi a pálinkafőzdék sorában. Nem hétköznapi dolog Panyolai Elixírt készíteni. Alázat és önismeret is szükséges hozzá. A főzdemesterek tartják életben a panyolai pálinkafőzés valódi hagyományát és zárják palackba a gyümölcsök lelkét.

Tudják, hogy munkájuk gyümölcse hosszú, türelemmel teli időszak után mutatkozik csak meg. Felismerik minden folyamat megfelelő időpontját. Érzik, ami könyvekből nem tanulható. Odadadják magukat a pillanatnak – és az örökkévalóságnak is. Bár a palackokból kifogy hamar a nedü – az örök értékek maradandóságán ez mit sem változtat. Munkájuk tiszelet az ősök és a Természet előtt. Ők a panyolai főzdemesterek.

Simon László

Az „Orr”. Szaglása és érzéke becsaphatatlan. Birtokában van annak a 6. érzéknek, amely ösztönösen csalhatatlanná teszi. Képességeit nem csak vezető főzdemesterként, hanem pálinkabíraként is kamatoztatja. Tervezzük, hogy érzékeire speciális biztosítást kötünk. Addig is – hivatalosan eltiltottuk az autóversenyzéstől és a bungee jumpingtól. Ha éppen nem pálinkát készít, akkor kreatív terveket sző, ízletes kecskesajtokat készít vagy éppen életet ment.

 

Szabó Attila

A gyümölcs, a cefre és a pálinka is: élő, természetes anyagok. Attila a Természet nagy barátja. Föld jegyű, óvatos újító. Nem csak a gyümölcsök és gyümölcsfák alapos ismerője, de közeli barátságban van Panyola teljes természeti palettájával, flórájával és faunájával. Szorgalma és pontosságra törekvése a méheké, rendkívüli megfigyelő képessége és óvatossága a területét védelmező vadé, türelme igazodik a természetes folyamatokhoz. Határozott megjelenése érző szívet takar.

 

Koncz Lajos

A jól végzett munka becsületét otthonról hozta. Kivételesen jól érzi magát a legféltettebb területen: a különleges pálinkákkal teli eperfahordók közt. Megszokta a megmunkált fa illatát. A pálinkáét is. Előbbit azért, mert édesapja Panyola legjobb és legismertebb ácsmestere, a panyolai háztetők, a jellegzetes szatmári famunkák készítője. Utóbbit pedig amiatt, mert hosszú évekig vezette a panyolai kocsmát. Nem csoda, hogy ismeri a fogyasztói oldal legrejtettebb szokásait, elvárásait – és titkait.

http://www.panyolai.hu/