Mercedes-Benz Magyarország

A Mercedes-Benz immáron 127 éve a világ leginnovatívabb márkája.

Amikor Gottlieb Daimler és Karl Benz az 1880-as években, egymástól függetlenül megalkották a magas fordulatszámú motort és az automobilt, lefektették a motorizált személyszállítás jövőjének alapkövét. Benz 1883 októberében megalapította a Benz & Co. céget Mannheimben; a Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) pedig 1890 novemberében alakult Cannstattban. Ma a Mercedes-Benzt a világ legsikeresebb autóipari márkájaként tartják számon. Tökéletes műszaki megoldásainak színvonala, innovációs ereje és a számtalan autóipari legenda – mint pl. a szárnyas ajtós 300 SL – egyedülállóvá teszik a márkát.

A Mercedes-csillag a leghíresebb autóipari emblémává vált, és egyben a világ egyik legismertebb márkajelzése is.

A kecskeméti beruházás

A munkatársak létszáma 2012 decemberében több mint 3000-re emelkedett. A gyár nem csak a munkatársak szakképzettségének köszönhetően lett a legvonzóbb munkáltató a környéken, hanem annak az úttörő kezdeményezésnek is, hogy a vállalat, – magyar partnerekkel közösen -, német mintára meghonosította a duális szakképzést és a duális főiskolai képzést. A duális szakképzés keretein belül most már több mint 65 tanulót képez a cég, és tavaly ősszel 11-en kezdték meg a duális főiskolai tanulmányaikat a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán.

A 2012-es év több szempontból is sikeres volt a vállalat számára: a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elnyerte a Figyelő TOP 200 díjátadó gálán “Az év munkahelyteremtője” címet. A kecskeméti régió hosszú távú erősödése és a magyar járműipar központjaként történő megszilárdulása volt a célja azon stratégiai partnerségi megállapodásnak, amelyet a Daimler AG 2012. novemberében a Magyar kormánnyal írt alá.

A kecskeméti gyár a Mercedes-Benz B-osztály gyártásához 17 magyarországi gyártó alkatrész beszállítóval állt kapcsolatban. A CLA modell gyártásának elindulásával jelenleg a vállalat 25 hazai beszállítóval dolgozik együtt.

Mercedes-Benz Magyarország